‘Mam, mag ik een kinderfeestje geven?’

Het is vast een bekende vraag die u tegen de verjaardag van uw zoon of dochter langs hoort komen. Kinderen vinden het geweldig om een kinderfeestje te geven voor hun vriendjes en vriendinnetjes. Zo ook onze zoon. 5 jaar zou hij worden en hij wilde een kinderfeest in Piratenthema. Even denken wat daar dan voor nodig is: verkleedkleding, een piratenvlag, een vlaggenlijn in piratenthema, wat leuke spelletjes.

We zijn aan de slag gegaan en al snel werd het idee groter en groter. Al snel vonden we dat er ook een echt piratenschip bij hoorde. We verzamelden kartonnen dozen en bouwden hiermee een piratenschip. We verfden, plakten en versierden het en we noemden het ‘De zwarte Parel’. Mijn zoon vond het geweldig. Het schip was vrij snel klaar en dit betekende dat het al een week voor het kinderfeestje in de woonkamer stond. Sommigen van u zullen denken: ‘Dat is me wat’. Nou dat dachten wij ook. Maar onze zoon was dolgelukkig. Iedere dag na school speelde hij erin als een echte piratenkapitein en beleefde de spannendste avonturen.

Er kwamen 6 vriendjes op het feestje en natuurlijk werden ze allemaal omgetoverd tot echte piraten. We deden een speurtocht vol spelletjes om een echte schat te vinden, legden scheepsknopen en tot slot vond er een pittig potje touwtrekken plaats. Wat een geweldige middag. Met een echt piratenmaal met natuurlijk frietjes, een lekkere snack en limonade werd dit super geslaagde feestje afgesloten.

De ouders die de kinderen op kwamen halen waren erg enthousiast en vonden dat we hier meer mee moesten doen. Ook in de weken die volgden kregen we ook van anderen in onze omgeving complimenten en werd opnieuw de vraag gesteld: ‘Moeten jullie hier niet iets mee?’

Dat zette ons aan het denken. Het was een hoop werk, maar heerlijk om de kinderen zo te zien genieten. Mijn zoon had zich erg vermaakt op zijn kinderfeestje en vertelde ons dat zijn droom was uitgekomen. Fijn dat hij zijn verjaardag met al zijn vriendjes had kunnen vieren. Wacht eens even…Droom, vieren…Vier je Dromen!

De naam was gevonden en vanaf dat moment heette ons creatieve project waarvan sommigen inmiddels zeggen dat het toch echt al een bedrijfje is, Vier je Dromen verkleedkisten.

Voor het piratenfeestje hadden we een personage gemaakt wat de kinderen mee nam in de speurtocht naar de schat: Kapitein Eenoog. Deze stoere piraat had een geweldige uitwerking op de kinderen en we vonden dat we hier iets mee moesten. We gingen aan de tekentafel zitten. De piraat was van papier en karton gemaakt. Best kwetsbaar. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de piraat lang mooi en heel blijft. We maakten nog een versie en dit keer ging de piraat door het lamineerapparaat. Hij zag er prachtig uit. Helemaal strak in zijn piratenuniform met een mooi glanzend laagje over hem heen.

Vanaf dat moment hebben we bij ieder nieuw thema een nieuw personage bedacht, getekend en gemaakt. De personages zijn echte marionetten geworden met bewegende armen en benen.

Ze hebben allemaal een eigen verhaal en karakter.  

Benieuwd naar de hoofdrolspelers van onze verkleedkisten? Lees dan ons volgende Blog.

Scroll naar boven